#4Fresh – Oříšková másla pro Fresh

13.4. 2017 Jan Janečka

Přichystali jsme další FreshNovinku 🙂 Vlastní značku oříškových másel, která jsou Fresh a pro Fresh, tedy  #4fresh

Proč vlastní značka?
Vy, kteří jste nám věrní delší dobu, jistě víte, jakým způsobem přistupujeme ke stravě, suplementaci a všemu kolem sportu a posilování. Vše, co jsme vám vždy v gymech nabízeli byly produkty, které sami používáme. Z komerčně dostupných variant to vždy bylo to, co bylo našemu ideálu nejblíž. Teď, díky loajalitě narůstajícího počtu Fresháků a Freshand získáváme konečně potřebnou sílu vydobít si u výrobců (alespoň nějaké) podmínky. Vždy jsme šli, jdeme a půjdeme po kvalitě. Vše, co děláme pro Fresh (#4Fresh), testujeme primárně na sobě. Jakmile na sobě novinku otestujeme a vyladíme ji, pak ji teprve nabízíme  i v tělocvičnách.


A jak vypadají oříšková másla 4Fresh?

Vybíráme kvalitní suroviny! U komerčně dostupných výrobců se běžně setkáte s užíváním levných ořechů, dovážených z Asie. Aby ořechy převoz v pořádku přežily, jsou naloženy v rostlinných olejích. Levnější výrobci také máslo nastavují rostlinnými tuky, aby ušetřili. Právě díky naložení v oleji například většina mandlí získává na hořkosti (oproti naším za sucha praženým mandlím dováženým z Kalifornie).

 

„My jsme řekli ne!“

 

Naše ořechy jsou striktně praženy “na sucho”, proto naše másla nemají razantní olejovou vrstvu, jakmile je otevřete. Máslo neplave v oleji a ani do něj nepřidáváme rostlinný tuk, abychom zvýšili objem a ušetřili! Naše másla jsou tak jemná, protože je při výrobě na mlýnech rozemíláme až na tzv. koloidní částice.

Nepoužíváme laciný plast, který do směsi vypouští umělé látky a pravděpodobně jej vyrábí africké děti. Bez vyjímky používáme skleněné nádoby vyrobené v Čechách, českými skláři (dospělými 🙂 )

Každé máslo je originál.
Stejně jako káva nebo víno, i ořechy jsou do jisté míry ovlivněny sezóními vlivy. Proto naše másla mohou chutnat jinak v létě a jinak v zimě. Másla vyrábíme v menším množství. Pokud si u nás máslo koupíte, velmi pravděpodobně je vyrobené před pár dny, maximálně týdny. Rozdíl mezi letním a zimním tak sice přímo neporovnáte, ale mlsnější jazýčky si jistě všimnou.

Čokolády, které používáme, jsme sami dlouho tvrdě testovali. Byla to asi nejtěžší část celého produktového procesu. Museli jsme opravdu dlouho, velmi dlouho ochutnávat a vybírat 🙂 Používáme kvalitní, vysoce procentní čokolády převážně ze Střední a Jižní Ameriky, kde jsou fair-trade vykoupeny a v nově postavených střediscích prvotně zpracovány. Následně jsou převezeny do nejmodernější výrobny na světě v severo-italském Lecco, kde se dále zpracovávají.

Jaké příchutě vás čekají?

  • Arašídy jemné
  • Arašídy křupavé
  • Kešu
  • Arašídy-čokoláda (81% BIO čokoláda doslazovaná pouze třtinovým cukrem, jednoplantážová z dominikánské republiky, jménem Bagua)
  • Arašídy-bílá čokoláda (ačkoliv je bílá, vybíráme skutečně čokoládu 40% kakaových bobů a ne pouze náhražku v podobě rostliného tuku a cukru. Z nutričně-sportovního hlediska je méně vhodná, než Bagua, nicméně je to skutečná pochoutka 🙂
  • Arašídy- Double chockolate – Pravá mléčná čokoláda (46% BIO kakaové boby , zbytek mléčné kultury a třtinový cukr) s křupavými kousky kvalitní 70% hořké čokolády. Tenhle model vás posadí na pérdelku 🙂

Másla jsou ode dneška k zakoupení v obou tělocvičnách, v nejblížších dnech i na chystaném eshopu. Zároveň se můžete těšit na limitované edice!!! Necháme vás každý měsíc hlasovat a vyrobíme limitovanou edici pro Harfu a pro Bořislavku. Můžete se tak víc podílet na směřování vývoje všeho, co děláme pro Fresh – #4Fresh !

Komentáře