Dnešní recept bude na výbornou snídani, jejíž příprava vám nezabere moc času. Jedná se o banánovo-vaječné placky. Již z názvu vyplývá, z čeho se bude skládat :-). Na základ budete potřebovat 1 banán a 2 vejce.
Banány rozmačkejte, a poté zašlehejte s vajíčky. Vznikne nám žlutá hrudkovitá hmota, ideální konzistence.
K tomuto základu můžete přidat další vylepšováky, které vám ještě zdokonalí chuť těchto placiček. Může to být například skořice, proteinový prášek, kakao, borůvky (přírodní antioxidanty), ovesné vločky či mandlové lupínky. Fantazii se meze nekladou.
Vždy záleží, co od této placky budete očekávat. Poté naši směs nalijeme na předem rozehřátou pánev s olejem (nejlépe řepkový či slunečnicový, ale na kokosovém oleji chutnají ještě lépe :-)). Osmažení netrvá moc dlouho. Nejdříve nechte zezlátnout na jedné straně, poté placičku otočte. Trvá to cca 1 minutu z každé strany.
Usmažené placky můžete následně podávat buď samotné, či s medem, javorovým sirupem nebo burákovým máslem.
Opět zde nejste nijak limitováni. Použijte to, co vám chutná. Tuto snídani můžete zařadit jak do objemové diety, tak i do redukční diety. Při redukční dietě však střídejte i s jiným ovocem. Dobrou chuť
Nutriční hodnoty základních placiček: proteiny 16,8 g, sacharidy 24 g, tuky 6 g.