BANÁNOVO-VAJEČNÉ PLACIČKY

12.3. 2014Dan Chmelík

Dnešní recept bude na výbornou snídani, jejíž příprava vám nezabere moc času. Jedná se o banánovo-vaječné placky. Již z názvu vyplývá, z čeho se bude skládat :-). Na základ budete potřebovat 1 banán a 2 vejce.

placicky1
Banány rozmačkejte, a poté zašlehejte s vajíčky. Vznikne nám žlutá hrudkovitá hmota, ideální konzistence.

placicky2

K tomuto základu můžete přidat další vylepšováky, které vám ještě zdokonalí chuť těchto placiček. Může to být například skořice, proteinový prášek, kakao, borůvky (přírodní antioxidanty), ovesné vločky či mandlové lupínky. Fantazii se meze nekladou.

placicky3

Vždy záleží, co od této placky budete očekávat. Poté naši směs nalijeme na předem rozehřátou pánev s olejem (nejlépe řepkový  či slunečnicový, ale  na kokosovém oleji chutnají ještě lépe :-)). Osmažení netrvá moc dlouho. Nejdříve nechte zezlátnout na jedné straně, poté placičku otočte. Trvá to cca 1 minutu z každé strany.

placicky4

Usmažené placky můžete následně podávat buď samotné, či s medem, javorovým sirupem nebo burákovým máslem.

placicky5

Opět zde nejste nijak limitováni. Použijte to, co vám chutná. Tuto snídani můžete zařadit jak do objemové diety, tak i do redukční diety. Při redukční dietě však střídejte i s jiným ovocem. Dobrou chuť :-)

Nutriční hodnoty základních placiček: proteiny 16,8 g, sacharidy 24 g, tuky 6 g.

Dan Chmelík
Ahoj, kdysi jste mě mohli potkat vést ten nejlepší kruhový trénink v Praze. Hrál jsem taky 20 let rugby za Spartu, několikrát jsem vyhrál MČR v 7s a 15s. Teď už jsem ale starej a tlustej, tak už o kruháči můžu jen psát články :)))
Komentáře